Google Merchant Center Next bevezetése

Google Merchant Center Next bevezetése

A Google Marketing Live 2023 rendezvényen a Google bemutatta a Merchant Center egyszerűsített változatát, ami a Google Merchant Center Next. Ez az új verzió izgalmas újításokat hoz a kereskedők számára, beleértve az automatikus termékimportálást és az átláthatóbb termék teljesítmény jelentést. A Merchant Center Nextnek köszönhetően könnyebbé válhat a termékek kezelése és a termékhibák javítása. Ez egy nagyszerű lépés a kereskedők támogatása és az e-kereskedelmi folyamatok optimalizálása felé.

Google Merchant Center Next legjelentősebb változásai

Az új felület jelentős áttörést hozhat a kereskedők számára azáltal, hogy automatikusan importálja a termékeket közvetlenül a kereskedő webhelyeről. Ez egy hatalmas előrelépés a hagyományos termékfeed generálás nehézségeinek megszüntetésében.

Eddig kézi folyamat volt, ahol a kereskedőnek kellett létrehoznia a termékfeedet. Fontos megjegyezni, hogy bár a Merchant Center Next automatikusan importálja a termékeket, a kereskedőknek lehetőségük van szerkeszteni és finomhangolni az importált adatokat. Ez biztosítja a teljes ellenőrzést a termékadatok felett, és lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy igény szerint módosítsák vagy javítsák a termékleírásokat, képeket, árakat stb. Továbbá, ha valaki nem szeretné használni az automatikus importálást, lehetőség van a funkció teljes kikapcsolására is.

Mikor fog megtörténni a váltás?

A tervek szerint a bevezetés 2024-ben fejeződik be. A Google ígérete szerint értesíteni fogják a kereskedőket, amikor elérhető lesz számukra az új verzió. 

Összességében az átmenet a Google Merchant Center Next fiókba az online kereskedők számára izgalmas lehetőségeket kínál. Fontos azonban, hogy a kereskedők időben tájékozódjanak és felkészüljenek az átállásra, hogy a lehető legjobban kihasználhassák az új funkciókat és előnyöket, amelyeket a Google kínál.

Készüljünk fel, mert hamarosan átkerül Google Merchant Center fiókunk a Next fiókba!

Neked mire van szükséged?

Neked mire van szükséged?

Szervezd ki vállalkozásod online hirdetését, és növeld bevételed