Google Ads: hirdetői személyazonosság ellenőrzése

Google Ads: hirdetői személyazonosság ellenőrzése

Egyre több Google Ads hirdetéssel rendelkező vállalat kap e-mailt a hirdetői személyazonosság ellenőrzési programról. Vegyük komolyan, és a leírásnak megfelelően járjunk el minél hamarabb, ugyanis a határidő leteltével a hirdetési fiók szünetelni fog!

Miért van erre szükség?

A programot a Google a biztonságos és megbízható hirdetési élmény érdekében hozta létre, hogy a felhasználók számára nagyobb átláthatóságot adjanak azáltal, hogy látható lesz ki hirdető.

Ez a megbízó céget jelenti, nem az ügynökséget, vagy aki a hirdetés tényleges kivitelezésével foglalkozik.

Az még nem világos, hogy mely cégek és milyen feltételek alapján vannak kiválasztva, de azok a vállalkozások, akik rendelkeznek Google Ads fiókkal ne lepődjenek meg, ha hamarosan az e-mailjeik között felbukkan egy hirdetői személyazonosság igazolására felszólító üzenet.

Az e-mail kézbesítését követően 30 nap áll rendelkezésre ennek a teljesítésére – tehát a kért dokumentumok beküldésére – majd további 30 nap az igazolási folyamat befejezésére. A határidőt ajánlott betartani, ugyanis a hirdetési fiók szüneteltetésével járhat a határidő elmulasztása.

A Google ezt követően ellenőrizni fogja a cég hivatalos nevét és tartózkodási helyét, majd egy nyilatkozatot készít, ami a későbbiekben megjelenhet egyes hirdetéseknél.

A személyazonosság igazolását a kért fiókban az ügynökségek is elvégezhetik, vagy bárki, akit a hirdető felhatalmaz arra, hogy hirdetési kampányokat futtasson a Google rendszerében.

Hol fog látszani a hirdető cég neve és helye?

A hirdetések mellett közvetlenül eddig is szerepelt egy menü, ahol pl. a „Miért jelent meg ez a hirdetés?” menüpont szerepelt. Emellé kerül be hirdetési személyazonosságról szóló nyilatkozat, melyben a hirdető (vállalat) neve és regisztrált országa szerepel majd.

Összességében ez nem jelent túl nagy változást, csupán egy plusz nyilatkozatot a Google oldalán is. Mivel a hirdetéseknek az a célja, hogy potenciális felhasználókat tereljünk a cég weboldalára/szolgáltatására, ezen a weboldalon pedig nyilvánosan elérhető az adatvédelmi tájékoztató, amiben szerepelnek a cég adatai, ezért ez az információ eddig is elérhető volt a látogatók számára.

Neked mire van szükséged?

Neked mire van szükséged?

Szervezd ki vállalkozásod online hirdetését, és növeld bevételed